Connect

Utan mörkret finns inte ljuset och i ljuset kan mörkret skapa olika stämningar. Skuggor kan vara skrämmande men även vackra, beroende på hur man beaktar de båda motsatserna.

Det finns ett område i Alvesta som heter Rönnedal. Enligt undersökningar har det visat sig att detta område är det sämsta stället i Alvesta att bo på, här känner man sig inte trygg.

Det finns många platser i Rönnedal som är mörka, dessa platser skulle kunna ändras till det bättre och en av dessa platser är en skogsdunge. Denna skogsdunge har ett rykte om sig att vara farlig att vistas i under de mörka timmarna. Efter upprensning på träd i dungen har de boende på andra sidan blivit upprörda för de vill inte se in i Rönnedal, det dåliga området. Denna skogsdunge är en negativ plats.

Connect är en produkt som ska skapa en bättre stämning över skogsdungen. Connect handlar om att förändra stämningen över skogsdungen och riva ner muren som står mellan de två områdena.  Den kommer ge dig möjlighet att se din omgivning när du går genom skogsdungen och på så sätt skapa mer trygghet och förändra ryktet som ligger som en skugga över platsen. Connect kommer att integrera de två områdena med varandra och ge dem någonting positivt och gemensamt.

 

 

 

 

Annonser

Om Jessica Arosenius

Designer with a bachelor degree (BFA) in Sustainable Design and a master degree (MFA) in Child Culture Design.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: